PŁATKI JAGLANE
Opis
Płatki jaglane korzystnie wpływają na układ nerwowy, wzmagając koncentrację, usuwając zmęczenie i bezsenność. Ich korzystne działanie odnotowuje się także w funkcjonowaniu układu pokarmowego. Usprawniają trawienie, niwelują problemy z zaparciami, dzięki zawartości błonnika. Płatki jaglane nie zawierają glutenu. Posiadają właściwości przeciwgrzybiczne i moczopędne, dzięki czemu korzystnie wpływają na pracę nerek. Płatki jaglane oprócz korzystnego wpływu na zdrowie, posiadają liczne właściwości upiększające. Dobrze wpływają na cerę, poprawiając stan skóry, a także wzmacniają włosy i paznokcie. Mogą być gotowane na wodzie, mleku czy stosowane jako dodatek do jogurtu. Dobrze smakują z tartym jabłkiem i cynamonem. Płatki jaglane mogą służyć jako zdrowa forma panierki.
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA